top of page

BLOG

  • Writer's pictureLuka Kapović

Rekordi koje LeBron može srušiti ove sezone u NBA

Updated: May 12, 2018

Nova NBA sezona počinje za malo više od dva tjedna, sezona u koju će LeBron James, sudeći prema brojnim individualnim power rankigsima ponovno ući kao najbolji igrač lige. A u svojoj petnaestoj NBA sezoni James će imati priliku srušiti sljedeća četiri rekorda.


Postignuti poeni:


Kao trenutačno 9 strijelac u povijesti lige LeBron će se dočekati na 7 mjestu na kraju sezone.

Treba mu 793 poena da preskoči Mosesa Malonea na osmom mjestu, odnosno 1239 poena da preskoči DR. J-a na sedmom mjestu. Šesti je Wilt Chamberlain koji trenutno ima 2632 poena više od Jamesa. Na to ćemo vjerojatno morati pričekati do iduće sezone.


Slobodna bacanja:


James je petnaesti po broju ubačaja (FG), ali mu treba samo 326 ubačaja da preskoči

Hakeema Olajuwona na desetom mjestu i 907 ubačaja da preskoči Shaquillea O' Neala na sedmom mjestu. Također, kada u novoj sezoni bude uhvatio 634 skoka postat će jedan od

70 najboljih skakača svih vremena.


Broj asistencija:


Što se tiče asistencija James je trenutno dvanaesti. Treba mu 526 asistencija da na jedanaestom mjestu preskoči Roda Stricklanda, što će sasvim sigurno i učiniti. Iako će se lista tijekom sezone mijenjati James će vjerojatno ući u top-20 kada je riječ o igračima s najviše postignutih trica u povijesti. Za to mu treba 141 ubačena trica u idućoj sezoni.


Ukradene lopte:


James će vjerojatno na kraju iduće sezone završiti i među dvadeset najboljih „kradljivaca“ u povijesti, među 12 najboljih blokera u povijesti i među deset igrača s najviše pogođenih slobodnih bacanja u povijesti.








1 view0 comments
bottom of page